Program Ziarah Prihatin

Program Ziarah Prihatin YUPP telah diadakan pada 6 Ogos 2019. YUPP dan Masjid Sultan Hj Ahmad Shah UIAM Kuantan telah mengadakan walk about dengan ziarah prihatin di Kampung Peramu Tanjung Lumpur, Kuantan bagi menyerahkan sumbangan barangan keperluan harian dan juga peralatan elektrik yang asas seperti mesin basuh kepada keluarga Encik Yazid dan isteri di Kampung Peramu, Tanjung Lumpur. Encik Yazid dan isteri hilang sumber pendapatan apabila terlibat dalam kemalangan dan tidak mampu berkerja atas faktor kesihatan dan terpaksa berulang-alik ke hospital untuk rawatan lanjut. Beliau lumpuh dan isterinya cedera parah di kepala (menerima 35 jahitan).

Ziarah prihatin ini diketuai oleh Dr. Hasbullah bin Mohamad, Timbalan Pengerusi YUPP yang juga merupakan Timbalan Pengarah Pusat Islam UIAM Kuantan. Turut mengiringi beliau dalam ziarah prihatin ini ialah Puan Azean Irawaty, Penolong Setiausaha Agung YUPP dan Encik Khairul Akmal, Exco Pimpinan Tertinggi YUPP.

Jom bersama-sama YUPP untuk menghulurkan sedekah jariah dan infaq. Salurkan sumbangan tuan/puan ke tabung ziarah prihatin yang akan kami sampaikan terus kpd golongan asnaf dan yang amat memerlukan:

Yayasan Ummah Prihatin Pahang
Maybank
No. Akaun: 5560 1108 4819